Lifestyle

Dit zijn hobby’s die in 2020 populair werden

In 2020 ging de hele wereld voor het eerst in lockdown. Doordat iedereen dagen binnen zat, kwamen mensen met nieuwe hobby’s. Dus ben je op zoek naar een nieuwe hobby? Hieronder lees je de meest populaire hobby’s die zijn ontstaan tijdens de lockdown in 2020. Ondanks dat ze toen zijn ontstaan zijn ze nog steeds ontzettend leuk om te doen!

LEGO

Veel Nederlanders gingen massaal grote LEGO-gebouwen en -sets in elkaar zetten. Ook veel influencers deelden op hun Instagram wat voor gave LEGO-kunstwerken ze hadden gemaakt. Hierdoor raakten veel mensen geïnspireerd waardoor veel Nederlanders dit ook gingen doen. Voorbeelden van LEGO-sets die nog steeds leuk zijn om in elkaar te zetten zijn de LEGO Harry Potter sets of de LEGO Star Wars sets. Een ander thema wat ontzettend populair was tijdens de lockdown en die nog steeds leuk zijn, zijn de sets van LEGO Technic. Deze zijn vooral uitdagender!

Puzzelen

Niet alleen het in elkaar zetten van LEGO-sets was populair, maar ook puzzels werden massaal gemaakt. Het begon toen ineens ontzettend veel mensen video’s van puzzels op TikTok plaatsten. Van makkelijke puzzels tot puzzels van meer dan 1000 stukjes en van leuke puzzels met schattige dieren tot puzzels met bekende schilderijen zoals de Mona Lisa. Naast de normale puzzels zoals we die kennen werden er ook 3D-puzzels gemaakt van bijvoorbeeld de Eiffeltoren en de Big Ben.

Breien

Ook breien werd ontzettend populair. Op TikTok zag je verschillende video’s voorbij komen van breiende kinderen, jongeren en volwassenen. Van handschoenen tot leuke figuurtjes. De fans van Harry Styles waren wel heel erg fanatiek en breeën zelfs hele vesten omdat hun grote idool dit zelf ook droeg. 

Bakken

Omdat vele winkels gesloten waren was de enige winkel waar je nog naartoe kon de supermarkt. Dus gingen mensen massaal taarten, cakejes en andere lekkernijen bakken. Wederom stonden meerdere sociale media kanalen vol met filmpjes van mensen die heerlijke gerechten aan het koken of bakken waren. 

You may also like

Comments are closed.

More in Lifestyle