InternetLifestyle

De handigste smartphone hacks

Er zijn tegenwoordig honderden telefoontjes op de markt en de technologie die hierachter schuilt is enorm. We kunnen bijna alles doen wat we willen via onze telefoon. Foto’s maken en bewaren, Netflix kijken terwijl je onderweg bent of je vrienden aan de andere kant van de wereld bereiken. Er zijn dan ook een hoop handige telefoon hacks om nog meer profijt uit onze toestellen te halen. Dit zijn de beste smartphone hacks voor jou!

Batterij besparen

Het vervelende probleem dat je telefoon bijna leeg is, terwijl je nog lang niet in de buurt van een oplader bent. Een goede tip hiervoor is om je telefoon op vliegtuigstand te zetten. Dit haalt het hele toestel offline en dat bespaart flink op de batterij. Als je wel online moet blijven, dan kan je in instellingen je telefoon op energiebesparende stand zetten. Als je uiteindelijk wel bij die oplader bent helpt het ook om je telefoon op vliegtuigstand te zetten. Zo laadt deze sneller op!

Ruimte vrijmaken

Veel smartphonegebruikers zullen herkennen dat de opslagruimte van je toestel niet altijd mee werkt. Zeker als je voor een smartphone hebt gekozen met een minder groot geheugen, krijg je waarschijnlijk vaak de melding dat je geheugen vol zit. Apps, foto’s en video’s nemen veel geheugen in beslag en het is dan ook heel vervelend om steeds weer data te moeten verwijderen. Maar er is een truc waarbij je tot wel 2GB aan ruimte kan vrijmaken zonder iets te hoeven verwijderen. Ga op een iPhone naar Instellingen > Algemeen > Beheer en opslagruimte en bekijk hier hoeveel GB-geheugen je in gebruik hebt en hoeveel er nog vrij is. Onthoud het getal wat je nog vrij hebt en download vervolgens in de App store een app die meer ruimte inneemt dan wat je eigenlijk nog over hebt. Vervolgens krijg je een melding dat je deze app niet kan installeren, omdat er niet genoeg geheugen op je telefoon beschikbaar is. Klik op OK en sluit de app store weer af. Ga vervolgens terug naar je Beheer en opslagruimte en je zult zien dat je IPhone zelf ruimte heeft vrijgemaakt. Deze truc kan je een paar keer herhalen en zo behoud je je foto’s en video’s!

Display kleuren

Een fel telefoonscherm in de ochtend is voor niemand prettig. Je kan je helderheid natuurlijk gewoon lager zetten door middel van het bedieningspaneel maar er is ook nog een andere optie. Bij je instellingen vind je verschillende opties om de kleuren van je beeldscherm om te draaien. Zo draai je de kleuren van je scherm om en is je achtergrond niet meer wit, maar zwart. De kleuren die normaal fel zouden zijn, worden nu ook gedimd. 

Ongestoord op je telefoon

Ongestoord op je telefoon gamen of een serietje kijken, is soms even een must. Je wilt het liefst door niemand gestoord worden en jezelf opsluiten in je kamer. Heel vervelend als er steeds appjes en andere meldingen op je telefoon verschijnen. Zet dan de ‘niet storen’ melding aan. Daarnaast kan je je oortjes indoen voor optimale afzondering en de ruimte zo donker maken als je zelf wilt. Vind jij het prettig om helemaal in het donker te zitten? Dan is verduisterende binnenzonwering op maat zoals een zonwerend rolgordijn een goed idee. Kies voor shutters of een glasgordijnen op maat als je wel wat licht in de kamer wil hebben, maar geen last wilt van een vervelende weerkaatsing op je telefoon. Niks is namelijk vervelender als je midden in een game of serie zit!

You may also like

Comments are closed.

More in Internet