InternetLifestyleWebsites

Spotify gratis vs premium

spotify gratis vergelijk met premium

Spotify is de populairste streamingsapp voor muziek. Een groot deel van de Nederlanders luistert hiermee hun favoriete muziek. Nieuwe releases worden direct op Spotify uitgebracht. De artiest ontvangt een vaste vergoeding voor elk nummer dat gestreamed wordt. Zo kan je legaal muziek luisteren alsof je naar de radio luistert. Bijna elke artiest is op het platform te vinden. Het is mogelijk om een gratis Spotify account aan te maken of een premium account tegen betaling. Maar welk type account kan je het beste uitkiezen?

Gratis Spotify met reclame

Een gratis account geeft je toegang tot muziek en je betaalt er niets voor. Om de artiest toch te kunnen betalen krijg je ongeveer om de 3 liedjes een reclamespot te horen. Van de opbrengsten hiervan kunnen ze de artiest betalen voor jouw stream. Met een gratis account krijg je toegang tot 50 miljoen liedjes en een groot aantal audioboeken en podcasts. Het is ook mogelijk om muziek offline te downloaden, zodat je ze op vakantie kan luisteren. Dit kan tot maximaal 14 dagen. Er zijn artiesten die er bewust voor kiezen om hun muziek niet in de gratis Spotify te releasen. Je komt hierdoor niet alle nummers die net uitgebracht zijn tegen in de bibliotheek. Een ander nadeel is dat je op je mobiele telefoon niet kan shuffelen in de gratis modus. Je kan dus niet een nummer overslaan als je graag een ander nummer wilt horen uit een playlist.

Premium Spotify account

Je kan onbeperkt naar vrijwel alle muziek online luisteren zonder onderbrekingen van reclame. Je kan de muziek ook offline meenemen op je mobiele telefoon en op vakantie luisteren. Hier zit geen limiet van 14 dagen meer aan verbonden. Je mag je muziek altijd offline luisteren. Daarnaast kan je zelf op je mobiel nummers kiezen of overslaan. Je bent niet verplicht de lijst te volgen zoals in de gratis modus. Een extra groot pluspunt is dat je de muziek in de hoogste kwaliteit kan luisteren. De kaliteit bij de gratis versie is minder hoog.

Wat kost Premium Spotify?

Het enige nadeel is dat premium spotify geld kost. Je betaalt € 9,99 per maand en de eerste 30 dagen is een abonnement gratis. Ben je student? Als je dit kan aantonen krijg je 50% korting en betaal je € 4,99 per maand. Een andere optie is het family abonnement. Hierbij mogen 6 gezinsleden binnen één huis naar Spotify Premium luisteren. Dit kost € 14,99 per maand en is dus voordeliger dan losse abonnementen. Je krijgt hierbij dezelfde voordelen als bij Spotify Premium voor 1 account alleen dit keer met korting.

Welke kan je het beste kiezen?

Dit is natuurlijk heel persoonlijk. Als je veel muziek luistert en ook onderweg dan kan het Premium account een verademing zijn. Vooral dat je geen muziek kan doorklikken op je telefoon kan heel irritant zijn. Daarbij worden de telkens herhaalde reclames ook vervelend op een werkdag. Kortom Spotify Premium kan de beste keuze zijn als je regelmatig naar muziek luistert.

You may also like

Comments are closed.

More in Internet