InternetLifestyleWebsites

Zo gebruik je een ander lettertype op Whatsapp

Whatsapp lettertype aanpassen veranderen

Wist je dat het mogelijk is om het lettertype op Whatsapp te wijzigen? Dit is ideaal als je uitgekeken bent op het lettertype dat je nu op Whatsapp gebruikt. Hou er wel rekening mee dat het geen permanente instelling is. Je kan enkel het lettertype tijdelijk voor 1 bericht aanpassen. Bijvoorbeeld als je informatie wil benadrukken met Whatsapp. Of je een berichtje wat wilt verduidelijken met een ander lettertypen. Wij leggen je hier uit hoe dit precies werkt.

Lettertype aanpassen in een chat

Open hiervoor eerst de app Whatsapp op je telefoon. Ga naar chats en klik het bericht aan waar je een aangepast lettertype in wilt gebruiken. Uiteraard kan je ook een nieuwe chat starten waarin je dit gaat aanpassen. Tik op het tekstveld en tik hierin het bericht dat je wilt versturen. Nu ga je er speciale tekens voorplaatsen om het lettertype aanpassen. Wil je bijvoorbeeld 1 woord dik gedrukt maken? Dan zet je er een sterretje voor en achter. Het woord of een zin wordt nu dikgedrukt. Dit doe je dus bijvoorbeeld zo: *hallo*. Hallo wordt nu dikgedrukt. Wil je cursief? Dan zet je de tekst of het woord tussen een underscore in. Dus bijvoorbeeld: _hallo_. Wil je een tekst doorhalen? Dan gebruik je een tilde tussen het woord in. Bijvoorbeeld ~hallo~.

Ontgrendel een geheim lettertype

De makers van Whatsapp hebben ook nog een geheim lettertype in Whatsapp verwerkt. Dit is een soort grapje dat je in een chatbericht kan gebruiken. Het lettertype wordt FixedSys genoemd. Je kan in dit lettertype typen door de tekst tussen drie apostrofjes neer te zetten. Neem bijvoorbeeld deze zin: “`hallo dit is een test“`. Als je dit verstuurt komt het bericht in een speciaal lettertype te staan dat de makers in Whatsapp verwerkt hebben. Verstuur vervolgens het bericht en de ontvanger ontvangt een gepersonaliseerd bericht met een geheim lettertype in Whatsapp.

You may also like

Comments are closed.

More in Internet