InternetLifestyleWebsites

Alles over oldskool MSN

Alles over msn van vroeger

Aan het einde van de jaren 90 hadden een groot aantal huishoudens thuis internet. Het internet gaf nieuwe mogelijkheden om te communiceren. De uitvinding van de jaren negentig was MSN Messenger. In 1999 groeide deze nieuwe manier van communiceren uit tot een grote hit. Hierbij moest de Messenger het wel opnemen tegen AOL instant messenger. In de eerste versie kon je op basis van e-mailadressen contacten toevoegen en elkaar platte berichtjes sturen. Er konden geen smileys of extra’s worden toegevoegd.

Windows XP zorgt voor de groei van MSN

Dankzij de komst van Windows XP was er ineens nog meer mogelijk met MSN. Er werd een nieuwe versie van de messenger gelanceerd. Voor het eerst kon je ook ingesproken berichten versturen of groep contacten aanmaken. In 2003 komt er opnieuw een flinke update voor de inmiddels populaire messenger uit. Je kon nu je scherm pimpen met een achtergrond, avatar bij je profiel plaatsen en emoticons gebruiken. Ineens werd chatten een stuk leuker door je berichten van emoticons te voorzien. Het was zelfs mogelijk om extra emoticons te downloaden via websites en aan je berichten toe te voegen.

2005 MSN wordt overgenomen door Windows

Windows besluit in 2005 om MSN over te kopen voor een flink bedrag. Er wordt ook flink geïnvesteerd in deze manier van communiceren. Zo komt er weer een nieuwe optie bij genaamd Winks. Dit is een mega animatie die je naar iemand kon sturen om z’n aandacht te trekken MSN krijgt vanaf nu ook een nieuwe naam genaamd Windows Live Messenger. Toch blijft iedereen de naam MSN gebruiken want deze was nou eenmaal ingeburgerd. In 2006 komt er een nieuwe gigant bij genaamd Skype. Om te kunnen concurreren wordt audio en video aan MSN toegevoegd. Je kan nu ook met elkaar beeldbellen via MSN net als via Skype.

MSN Groups en het einde van MSN

In 2008 wordt er weer een nieuwe functie gelanceerd genaamd MSN Groups. Je kan hierbij groepsgesprekken aangaan en met elkaar communiceren. De status icons bij MSN worden ook vernieuwd. In 2010 komt social media in opkomst en probeert Windows hier een graantje bij mee te pikken. Je kan nu ook live updates in je MSN profiel plaatsen. In 2011 neemt Windows de grote concurrent Skype over voor een bedrag van $ 8,5 miljard. Dit betekent direct het einde voor MSN. In 2012 adviseert Microsoft om over te stappen naar Skype. In 2014 is het definitief voorbij en is in de praktijk eigenlijk Whatsapp de grote opvolger van oldskool Skype geworden.

You may also like

Comments are closed.

More in Internet