InternetWebsites

5 mythes over het dark web

mythes over de dark web

Het Dark Web is voor veel mensen een plek waar mensen samenkomen met foute bedoelingen. Hierdoor is er een hoop angst bij mensen over het dark web. Ze zijn bang dat ze hier nooit terecht moeten komen. Maar eigenlijk weet bijna niemand wat het dark web nu echt is. Wij besluiten een aantal mythes uit de wereld te helpen met de 5 grootste mythes over het dark web.

Het Dark Web bezoeken is illegaal

Veel mensen denken dat je strafbaar bent als je het Dark Web bezoekt. Maar het internet is openbaar en dus ook het Dark Web. Je mag gewoon het Dark Web bezoeken zonder dat iemand je hierop aankijkt of aanspreekt. Natuurlijk gebeuren er wel illegale dingen op het dark web. Maar dit kan ook gebeuren als je op straat loopt en toevallig langs een drugsdeal loopt. Je bent dan ook niet strafbaar omdat je er toevallig voorbijgelopen bent. Het is dus niet strafbaar als je uit nieuwsgierigheid gaat kijken op het dark web. Voor veel mensen kan het interessant zijn om te kijken wat het nu echt is.

Het is bijna onmogelijk om het Dark web te bezoeken

We denken allemaal dat het Dark Web afgeschermd is van de buitenwereld. Dat je de onderwereld alleen bereiken door het zogenaamd te hacken. Eigenlijk is dit helemaal niet waar en kan je vrij eenvoudig het Dark web bezoeken. Je kan het Dark Web bezoeken door een Tor browser te downloaden. Dit werkt net zo eenvoudig als Firefox op je computer installeren. Via een Tor browser kan je een .onion adres bezoeken. Dit zijn dark web adressen. Je kan zelfs speciale zoekmachines gebruiken om de website te zoeken die je nodig hebt op het dark web. Het stelt niet veel meer voor dan Googelen via een speciale browser.

Je kan echt alles kopen op het dark web

In principe is dit een mythe. Het is belangrijk dat je weet met wie zaken doet en op welke marktplaatsen je handelt. Het dark web staat inmiddels vol met oplichters die van alles aanbieden, maar nooit iets leveren. De mensen die echt op zoek zijn naar handel via het dark web weten meestal wel wat ze doen. Het is dus niet zo gemakkelijk als je denkt om alles te kopen door simpel te googelen op het dark web. Een deal sluiten is lastiger dan je zou denken. Hou er rekening mee dat illegaal handelen via het dark web wel strafbaar is.

Cyber crime vindt alleen plaats op het dark web

Het is niet waar dat cyber crime alleen op het dark web plaatsvindt. Sterker nog je komt cyber crime en oplichters ook gewoon tegen op Marktplaats. Het Dark Web is namelijk heel klein en daardoor kan je minder makkelijk oplichten dan via Marktplaats. Het Dark Web bestaat maar uit een paar duizend websites en hier is de wereld vrij klein. Daardoor wijken veel criminelen uit naar alternatieven op het internet. Soms bouwen ze zelfs zelf een website op het openbare net om te handelen buiten het dark web om.

Het Dark Web wordt alleen gebruikt door criminelen

Het is een mythe dat alleen criminelen op het dark web te vinden zijn. Natuurlijk kom je er veel criminelen tegen, maar dit bekent niet dat alleen criminelen hier komen. Er zijn ook mensen die bang zijn dat hun privacy beschadigd op het internet. Ze zoeken daarom alleen naar sites via het dark web. Zelfs websites als Facebook hebben een dark web website. Je privacy kan namelijk beter beschermd zijn via het dark web. Je komt er daardoor niet alleen criminelen tegen.  

You may also like

Comments are closed.

More in Internet