InternetLifestyleWebsites

Dit moet je weten over TikTok

Alles over tiktok app

Steeds meer jonge kinderen zijn in de ban van TikTok. De app is enorm populair bij tieners en bij de meeste ouders is de app onbekend. Het is iets nieuws waar vooral de kinderen zich mee bezighouden. Je vraagt je nu misschien af wat is TikTok? Wij leggen je hier alles uit wat je moet weten over TikTok.

Wat is TikTok in het kort?

Eigenlijk is TikTom een soort playback app. Je maakt video’s waarbij je danst of zingt met muziek op de achtergrond. De video kan je via de app bewerken. Zo kan je er effecten aan toevoegen. Een filmpje duurt minimaal 15 tot maximaal 300 seconden. Als het filmpje klaar is plaats je hem online in TikTok. Vanaf het moment dat je het filmpje online zet kunnen anderen mensen je filmpjes zien. Het is ook mogelijk dat de filmpjes geliked worden en gedeeld met anderen mensen. Het is ook mogelijk om de filmpjes te posten op Facebook en Instagram. Inmiddels is het fenomeen uitgegroeid tot de meest gebruikte app ter wereld en zijn er 100 miljoen gebruikers. Elke dag worden er 10 miljoen filmpjes geplaatst. De kans is groot dat je kinderen in de buurt hebt die gebruik maken van TikTok.

Leeftijdsgrens bij TikTok

Officieel is er een leeftijdsgrens voor deelnemers aan TikTok. Deelnemers moeten minimaal 13 jaar oud zijn om een account aan te maken. Natuurlijk kunnen de kinderen dit gemakkelijk omzeilen. Als je een andere geboortedatum invult kan je gewoon een account aanmaken. Zo krijgen ook basisschoolkinderen toegang tot de app.

Profiel is standaard openbaar

Als ouders is het slim om rekening ermee te houden dat een account standaard openbaar is. Dit betekent dat anderen mensen contact met je kinderen kunnen opnemen via de filmpjes. Maar ook de filmpjes kunnen zien en delen. Het is mogelijk om het account sinds een paar jaar af te schermen. We raden dit vooral aan om te doen bij jonge kinderen. Helaas is er namelijk in het verleden weleens misbruik gemaakt van de app door pedofielen. Door de app af te schermen kunnen alleen vriendjes die je kindje echt kent en toegelaten heeft de filmpjes zien. Zo kan je kindje nog steeds filmpjes met klasgenoten delen.

Berichten op TikTok ontvangen

Als een profiel openbaar is kan je kindje berichten ontvangen van vreemden. Als het account afgeschermd is kunnen alleen vrienden berichten versturen. Het is daarom belangrijk om het account goed af te schermen. Communiceer ook met kinderen over het gevaar van berichten van vreemden via TikTok. Lees ook goed de privacy instellingen door van de app voor je kindje een account aanmaakt. Je kan in de privacy instellingen ook het account op privé zetten.

You may also like

Comments are closed.

More in Internet